Turvehoidot

HOITOTURVE JA SEN VAIKUTUS 

Lehtosuon hoitoturve on puhdas, lisäaineeton, hajuton ja antiseptinen luonnontuote. Hoitoturpeena käytetään ainoastaan luonnontilaisilta, saasteettomilta soilta nostettua turvetta. Turpeen laatu tutkitaan tarkoin laboratoriossa ennen käyttöä hoitoturpeena. Suomessa tutkimuksia tekee Geologian tutkimuskeskus. 

 2-4 metrin syvyydestä nostettavaan hoitoturpeeseen on vuosituhansien aikana muodostunut erilaisia bioaktiivisia aineita, joihin hoitovaikutus perustuu. Yli 5000 vuotta maatuneen turpeen terapeuttisista bioaktiivisista ainesosista, humus- ja fulvohapot sekä humiinihapoista, joilla on kyky tunkeutua ihon läpi ja vaikuttaa sananmukaisesti pintaa syvemmältä poistaen kuona-aineita ja vieden sinne kasvilääkintää. Turve sisältää myös hyödyllisiä hivenalkuaineita kuten kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja piitä. PMS- kuukautis- ja vaihdevuosivaivoihin turvehoito on mainio myös sen luonnon vapaiden estrogeenien vuoksi. Eikä siinä vielä kaikki, vaan turpeessa on myös kortisonimaisia vaikutuksia, ja sen vuoksi turvehoito on ihanteellinen erilaisten iho-ongelmien parissa. Hoitoturve kuulastaa ja silloittaa ihoa. 

Hoitotilanteessa turve lämmitetään 44-asteiseksi, jolloin se kiihdyttää verenkiertoa ja aktivoi aineenvaihduntaa. Turpeella on siis voimakas imunestekiertoa stimuloiva vaikutus. Selluliitti ja turvotus ovat rasvakudokseen jäänyttä nestettä. Miksipä et laittaisi sitä liikenteeseen turvehoidolla! Nesteen ja kuonan poistuminen elimistöstä vähentää kipua ja monia oireita. Se sitoo reumatekijöitä ja kuona-aineita, parantaa hormonitoimintaa ja solujen uusiutumista. 

 Terapeuttisen vaikutuksen saamiseksi säännöllisyys on se, juttu. Suosittelenkin suuremmissa kehollisissa haasteissa vähintään yhtä hoitokertaa viikossa viiden viikon ajan. Tämän jälkeen voi hoidot tiputtaa, kerran kuussa käynteihin. Annan myös kotihoito-ohjeita ja työkaluja. Parastahan se olisi, että jokainen veisi koko perheen hyvinvoinnin tueksi nämä ihanat työkalut. Luonnollinen hyvinvointi elämäntapana on parasta mitä voi omille lapsilleen perinnöksi antaa. Hoidot eivät sotke sinua eikä vaatteitasi. 

MIHIN TURVEHOITO AUTTAA? 
-Lihasongelmiin 
- lihasten rentoutukseen 
-Imunestekiertoon ja verenkiertohäiriöihin 
-Reumaattiseen kipuun 
-Kipua ja särkyä aiheuttaviin kehon haasteisiin 
-Erilaisiin tulehdustiloihin (mm. lihastulehdukset, nivelrikko, ”hiirikädet”) 
-Vaihdevuosiongelmiin* 
-Painonpudotukseen 
-Selluliitin vähennykseen 
-Stressin ja unettomuuden lievitykseen 
-Poistaa kehosta ylimääräistä nestettä sekä epäpuhtauksia 

*hoitoturve sisältää luonnon vapaita estrogeenejä, joten sillä on menestyksellisesti hoidettu myös kuukautis- ja vaihdevuosivaivoja 

Turpeessa on kortisonimaisia vaikutuksia, ja sen vuoksi turvehoito on ihanteellinen erilaisten iho-ongelmien kuten
-ihottuman 
-atopian 
-psoriasiksen 
-aknen 
-hiuspohjan 
-säärihaavan 
-vaippaihottuman hoidossa 

*kortisoni hillitsee tulehdusta, minkä seurauksena oire, kuten koettu kipu, poistuu tai vaimenee merkittävästi  

HOIDON KUVAUS 
Hoidossa levitetään aluksi lämmin, noin 44-asteinen turve iholle. Iholle levitetty turvealue suojataan kelmulla. Hoidettavat kohdat suojataan vielä turpeella täytetyillä lämpöpakkauksilla, jotta turpeen bioaktiiviset ainesosat imeytyvät tehokkaasti ja lihakset lämpiävät ja pehmenevät ennen hierontakäsittelyä. 

Saat rentoutua tässä mukavan lämpöisessä "paketissa" noin 20 minuuttia, jonka aikana aloitan hieronnan. 

Kun turvehaude on vaikuttanut, poistetaan enimmät turpeet kelmulla ja tehdään imukupeilla imunestekiertoa vilkastuttava kuivakuppausta. Hoidon jälkeen ei tarvitse mennä suihkuun, sillä turve poistetaan lämpimillä kosteilla pyyhkeillä ja kuorintakintaalla.  
Ihokuorinnan jälkeen levitetään hieronta öljy ja hieronta tapahtuu Aaltosen-tekniikalla, joka rentouttaa lihakset ja avaa tehokkaasti lihasjumittumia ja nikamalukkoja. 
Lopuksi lihaksia venytetään. Hoidon jälkeen on hyvä juoda vähintään kaksi litraa vettä. 

Kasvohoidossa turve on huoneen lämpöinen ja kasvot peitetään kostealla paperilla. 

Muistathan, että halutessasi voidaan yhdistellä myös aromaterapiaa  tilanteeseen sopivalla tavalla. 

Kysy lahjakortit, ryhmähoidot, yksityistilaisuudet ja yleiset tapahtumat erikseen. Kaikkia hoitoja voidaan räätälöidä tilanteeseen sopivaksi. 

Turvehoidot on myös erinomainen lahjaidea. Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä juuri sinulle sopiva hoito. 
Turveisin Henna-Riikka