Kehomieli 

Elämme yhdessä maailmassa, niin monta on maailmaa tässä yhdessä maailmassa, kuin on ihmistä

Länsimainen lääketiede ei tunne parannuskeinoa steressiin; koska se ei tunnusta henkilön mentaalisten tai emotionaalisen tilan vaikutusta hänen fyysiseen hyvinvointiinsa. Lääketieteellisiä parannuskeinoja stressiin ei siis ole olemassa. Jopa 70% ihmisten lääkärissäkäynneistä johtuu stressiperäisistä sairauksista. Kaikki ajaeukset ja tunteemme muuttuvat kehoissamme kemiallisiksi aineiksi leviten kaikkialle kehoomme muuntaen solujemme kemiallisia koostumuksia ja käyttäytymistä. Kymmenen viimevuoden aikana on noussut tutkimuksia, jotka osoittavat, miten mieli ja keho reagoivat toisiinsa. 

Hippokrateen päivinä lääkäri ei huomioinut ainoastaan fyysisiä oireita, vaan otti homioon myös ilmaston, rodun, sukupuolen, elinolosuheet sekä sosiaalisen ja poliittisen tilanteen jossa henkilö eli. Filosofi Rene Descartes oletti 1600-luvulla, että mieli ja keho toimivat erikseen ilman minkäänlaista yhteyttä. Hänen tulkinta kehosta oli koneen kaltainen ja mekaanisesti korjattavissa. Länsimainen lääketiede kehitettiin tämän ajatuksen pohjalta. Tämä lähestymistapa ei pysty kuvaamaan suhdettamme kehomme. 

Kehomielen ja ihmisyyden syvyyden tutkijana katson ihmisyyttä monikerroksisena todella kauniina ja herkkänä olentona. Kehomielemme on todella viisas ja itse itsenä parantava, kun annamme sille mahdollisuuden. Monikerroksisuuden oivaltamisen myötä olen tutustunut Idästä tulevaan ajatusmalliin. En ole lääkevastainen enkä pois sulje mitään tiedettä täysin vaan tutkin ja ihmettelen avoimin mielin ilman absoluuttista totuutta. Maailmassani on paljon ihmeelisiä asioita. Muuan totuus myös maailmassani on, tarvitaan mies ja nainen, jotta nainen voi synnyttää uutta elämää. Myös se, että me kaikki kuolemme vai onko kuolemaa olemassa? 

Kiinan ja Japanin lähestymistavan eroavaisuus Länsimaihin verraten on siinä, ettei ihmiskehoa nähä koneina vaan energiajärjestelminä. Tämä ymärrys ulottuu 5000 vuoden taakse - ja on osoittautunut äärimmäisen tehokkaaksi sairauksien ja tautien parannuskeinoksi. Sairaudet tunnistetaan energiavirran epätasapainona tai tukoksina, jotka aiheuttavat huonot elämäntavat, stressi tai negatiiviset tunteet. Idän parantamismenetelmät näkevät henkilön energiajärjestelmänä. joka on elossa ja jatkuvassa muutoksen tilassa. Sen sijaan, että etsitään ulkoisia syitä jonkin mennessävikaan, tarkastellaan ulkoisua vaikutuksia ja olosuhteia henkilön lämässä, ajattelussa ja tunteissa sekä niiden vuorovaikutussuhdetta. Mielen ja tunteiden rooli on todellakin super tärkeä terveyden kannalta.

Ihana keho, uskomaton universumi, yhteen toimivien elintoimintojen sinfoniaa. Olet rakas ja tärkeä ihosta sieluun saakka. 

KEHO ELINTOIMINTOJEN SINFONIA

Sanoilla ja ajatuksilla luomme todellisuutta ja niin kauan kuin heijastamme elämäämme tunnelukkojemme paatunutta energiaa, olemme erillämme rakkaudesta.

AJATUKSET JA TUNTEET

Niin kuin ajattelet sellaiseksi tulet. Miltä tuntuu tuntea iloa ja rakkautta? Miltä tuintuu tuntea pelkoa ja vihaa? Mitäs tuumaat jos kerron, että tunteista suru on kunniavieras. Miltä sinusta tuntuu olla kaunis? Miltäpä tuntuisi jos hyvän elämän tarkoitus ei olisikaan olla onnellinen ja hyvinvoiva? 

RAVINTO

Viralliset valtaväestölle suunnatut ravintosuositukset ovat maailmassani jo todella vanhaa, yksinkertaista ja massakansalle yleistettyä. Näen, että jokaisen kehomieli on yksilöllinen. Ravinnolla on suuri merkitys esimerkiksi siihen miten meidän aivot toimivat. Se mikä on minulle terveellistä ei välttämättä ole sitä sinulle. Helppous, yksilöllisyys, monipuolisuus, puhtaat raa-aineet sekä lähi- ja villiruoka ovat arvojani. 

"Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi” -Hippokrates
Henna-Riikka Muikkula
Kysy lisää - ota yhteyttä
henna-riikka(at)outlook.com
p. 040 7066537 
Y- Tunnus: 2913269-9 

Sivusto by minä itte 

(c)2020, All Rights Reserved