Henna-Riikka

Älä mieti miksi tulet, koska olet jo sitä. 
 Tee asioita sydämestäsi. 
 Olet ainutlaatuinen.
Ilolla ja valolla elämässä. 

Etenen elämänpolkuani vahvoilla tietoisilla askelilla luovasti tuntosarvet herkillä heiluen. Elämässäni on väriä, makuja, hajuja ja tuntoa. Pohjat elämän polulleni muodostin Haukiputaan Kellon Kiviniemen kalastajakylän luonnosta, metsistä ja merenrannasta. Taiteilijanimeni on HenDo. Tehtäväni on kulkea rinnallasi vertaisena, rakentaa kanssasi siltoja maailmojen välille, jotta pääset lähemmäksi omaa sydämen ääntäsi. Toisin sanoin tutkitaan mahdollisuuksia ja laajennetaan tietoisuutta.

Suuntaviivoja elämääni olen etsinyt monilta eri aloilta. Tähän hetkeen mennessä olen päässyt kohtaamaan omien tunnetaitojen kasvattamista elämän makuisen elämäni varrella useiden raskaiden asioiden äärellä. Suurimmat kasvut käyvät aina kivun kautta. Olen parasta vuosimallia -75 monessa sopassa keitetty aikuinen nainen, joka värähtelee korkealla nuotilla. Tässä hetkessä nautiskelen elämästäni Oulun kaupungissa.

Elämäni on ohjannut minua kokonaisvaltaisa hyvinvointia kohti pienin askelin ja tärkeimmäksi asiaksi se nousi itselleni vuonna 2016. Tämä tarkoitti muun muassa sitä, että irtisanouduin oravanpyörästä, jossa juoksin, ja aloin keskittymään itseeni eli elämäni tärkeimpään asiaan. Vastuu hyvinvoinnistani on täysin itselläni.  

Tuolloin sain elämältä lahjaksi täyden pysähtymisen. Päätin, että parannan itse itseni. Tiedostin, että kaiken pohjana ja mielen haasteena oli tiedostamaton ja alitajuinen stressi. Tieteen nimellä edellämainittua kutsutaan solumuistoksi. Minun oli muutettava maailmani solutasoa myöten.  
 
Pysähtyminen, sisäänpäin kääntyminen ja matkat minuuteen ovat olleet vanhojen siltojen purkamista ja uusien siltojen rakentamista solutasoa myöten. Uuteen maailmaani sillanrakentaminen on pitänyt sisällään paljon tunteita ja tämä tunteiden kirjo ei todellakaan ole ollut kivutonta.

Keho on mielen muisti. Ainoa tie ulos on mennä läpi kaikista tunteista, kehosta pullistuvista oireista ja hyväksyä ne itsemyötätunnolla. Kaikilla kehon oireilla on minulle viesti. Täysi pysäytys vei minut parhaimmalle matkalleni. Pääsin omaan sydänyhteyteeni. Vahva luotoyhteys, intuitiossa ja hetkessä eläminen on mahdollistunut. Olen vapaa.  

Näiden asioiden äärellä minulla on ollut rinnalla kulkijoita ja kuulijoita.  Vahvoja siltoja ei saa rakennettua yksinään. Tarvitsemme toinen toisiamme. Tarvitsemme ihmisiä joille on turvallista puhua omaa totuutta. 

Matkani varrella parantavan voiman lähteeksi on noussut luonto ja luonnon voimat. Tärkeimmät itsehoidot ovat olleet eteeriset öljyt ja Suomen Musta Kulta turve. Kokemukseni näiden luonnonaarteiden kanssa on ollut loistava. Tässä syy miksi rakkaudella koulutan, jaan tietoa ja ohjeistan hyödyntämään näitä luonnon aarteita arjessasi. Rakkaudella Henna-Riikka, Sillanrakentaja. 

"Luonnossa oleminen eri tavoin; kalastus ja veneily, kasvimaa ja puutarhahoito pitävät minut yhteydessä itseeni. Tanssi, laulu, lukeminen, monenlaiset kädentaidot ja ihan vain oleminen kuuluvat myös arkeeni." 
"Suurimpia harrastuksiani on innostuminen! Elän unelmaani. Haaveilu ja unelmointi on ihan parasta." 


Tärkeintä elämässä on olla onnellinen ja minulle onnen perustana on vapaus
 
Tässä hetkessä tekemiseni ja mielenkiintoni on vahvasti yhteydestä luontoon, luovuuteen, sydämeen, rakkauteen, iloon, valoon ja onnellisuuteen - kehomieli hoitoon.

Kuljen vierelläsi inhimillisenä ihmisenä, naisena ja sillanrakentajana. Vahvistan sinua kuulemaan oman sydämesi ääntä. Tuen sinua lempeästi avautumaan muutoksen vastaanottamiselle. Kuljen rinnallasi kohti iloa, valoa, itsemyötätuntoa ja hyväksyvän olemisen tilaa. 

Järjestän kursseja, koulutuksia ja työpajoja yksilö- ja ryhmä tasolla. Tapahtumissa ja organisaatioissa pidän hyvinvoinnin luentoja, joihin saan helposti yhdistettyä paikallisia hemmotteluhoitoja, lempeää kehon liikettä ja naurua.   
Toimin Pohjois-Suomessa LehtoPeat OY:n myynin ja markkinoinin edustajana sekä turvehoito kouluttajana.  

Hyvinvoinnin vastuu on aina omissa käsissämme ja itse voimme päättää mihin suuntaa sitä viemme.  Minäkin muutin maailmani, sinäkin pysytyt siihen. 

Näkemykseni on, ettei hyvinvointiin ole oikotietä eikä yhtä ainoata taikatemppua. Jokainen kohtaaminen on yksilöllinen. Rakennetaan yhdessä sinun näköisiäsi siltoja. Sinä pystyt siihen! 

Rakkauteen kuuluu kaikki -Henna-Riikka 


Intoa, ymmärrystä ja kokemuksia elämänvarrelta on minulle on kertynyt monista koulutuksista ja yhteisöistä. 

Tiibetiläinen äänimaljahoito koulutus 2019, Annemari Ruohonen. Ääni ulottuu sinne minne ihmisen sormet eivät yllä. Äänimaljahoito saa kehon kaikki solut värähtelemään. 
Vihatyön ohjaamisen perusteet  2019, ammatillinen täydennyskoulutus 70h, Jari Koponen. Tunteet tekevät meistä ihmisiä. Jos ihminen on tunnetasolla tasapainossa, koko ihminen on tasapainossa. Vihan tehtävänä on vapauttaa tilaa rakkauden kokemiselle. 
Turvehoitaja 2017, Järjestän turvehoitojen osaajaksi koulutuksia ja teen yksilö- ja ryhmähoitoja.
Valmentava aromaterapeutti 2018-. Diplomi opinnot meneillään, yksilö-ja ryhmähoidot ja konsultointi. 
Hathajoogaohjaaja 2016-2017,  Lempeään kehon liikkeeseen, yksilö- ja ryhmäohjaukset. 
Naurujoogaohjaaja 2018, Naurun vapauttava voima, yksilö- ja ryhmäohjaukset. 
TT 4 Hormonien hurmaa 2018, Paula Heinonen koulutus. Ihanat hormonit ovat kehon viestimiä, joten jos niiden toiminta on sekaisin, vaikuttaa se todella moniin elintoimintoihin. Hormonit ovat ihania ystäviämme, jotka pyrkivät luomaan kehoon tasapainoisen ja toimivan tilan, joka ylläpitää ja edistää terveyttämme.
NLP-perusteet 2016, NLP on muutoksen työkalu ja tulee sanoista Neuro-Linguistic Programming, eli neuro-lingvistinen ohjelmointi. 

Reilu 10 vuotta työskentelin ravintola-alalla kokki, ravitsemistyöntekijä ja ravintolakondiittori koulutuksella. Edustustarjoilut ja juhlapalvelut, leipominen ja sosiaalinen kanssakäyminen monissa eri henkilöstöravintoloissa on rikastuttanut ihmistuntemusta monella eri tapaa. Ruoan laittaminen, syöminen ja ravinnon merkitys on näytellyt suurta osaa elämässäni. Rakastan hyvää ruokaa ja teemailtoja. Soluni ovat sitä mitä syön! Koska ravinnolla on suuri vaikutus hyvinvointiimme, teen yhteistyö FLT Ravintovalmentaja Päivi Hytinkosken. 

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, AMK Yhteisöpedagogi koulutusten myötä työelämässä sosiaalisen vahvistamisen ja seikkailukasvatuksen menetelmien parissa olen työskennellyt vuodesta 2004 saakka. Yksilö- ja ryhmäohjaukset vauvasta vaariin monissa eri työympyröissä. Yhteisöllisyys on aina ollut iso osa minua. Ohjaajana ja valmentajana pidän tärkeänä aitoa ja rauhallista kohtaamista. Rakastan innostaa ihmisiä ja peilata jokaisen ainutlaatuisia vahvuuksiaan. Ammatillisuuteeni kuuluu turvallisuus, joten eettisenä perustana on salassapito- ja vaitiolovelvollisuus. 
 
Tapahtumanjärjestämisen syvimpiin saloin pääsin sukeltamaan vuosien 2004- 2008 rockfestivaali Qstockin tuotannossa. Työnkuvani tässä ihanassa yhteisössä oli moninainen. Tämän värikkään elämänvaiheeni aikana pääsin rohkeasti kokeilemaan uusia asioita ja tätä kautta kasvamaan ihmisenä kohti omaa sydämen ääntä. Muutamassa vuodessa festivaali kasvoi kävijämäärältään noin 20 000 myytyyn lippuun. 

Köysitoiminnanohjaajankurssi 2009-2010
Melonnanohjaajankurssi 2010
Liikuntaa lapsille koulutus 2006
Aistitoimintojen säätelyhäiriö lapsella – Sensorisen integraation kurssi 2005
Musiikkiterapia erityislapsi- ja nuorisotyössä kurssi 2004
Hygieniapassi 2004
Tarinateatteri kurssi 2002
Lastenhoitokurssi 2002
 


Luontokaan ei luppaa kysele
Unelmointi hoitaa mieltä, antaa tilaa leikille, toiveille ja erilaisille tunteille