Henna-Riikka

Älä mieti miksi tulet, koska olet jo sitä. 
 Tee asioita sydämestäsi. 
 Olet ainutlaatuinen.
Etenen elämänpolkuani luovasti tuntosarvet herkillä heiluen, vahvoilla tietoisilla askelilla ja kaikilla aisteilla. Elämässäni on väriä, makuja, hajuja ja tuntoa. Pohjat elämän polulleni muodostin Haukiputaan Kellon Kiviniemen kalastajakylän luonnosta, metsistä ja merenrannasta. Lapsuuden perheelle suuri kiitos saamistani hienoisita elämän opeista ja työkaluista, joilla olen elämässäni edennyt. 

Suuntaviivoja elämääni olen etsinyt monilta eri tahoilta ja voisi sanoa, että olen monessa sopassa keitetty yli 40 vuotias aikuinen nainen, joka värähtelee korkealla nuotilla. Nautiskelen elämästäni Oulun kaupungissa.

Elämäni on ohjannut minua kokonaisvaltaisa hyvinvointia kohti pienin askelin ja elämäni tärkeimmäksi asiaksi se tuli itselleni vuonna 2016. Tämä tarkoitti muun muassa sitä, että irtisanouduin oravanpyörästä, jossa juoksin, ja aloin keskittymään itseeni eli elämäni tärkeimpään asiaan. 

Tuolloin sain elämältä lahjaksi täyden pysähtymisen. Matka minuuteen on ollut varjojen tarkastelua, kivien kääntelyä, kipua, särkyä, itkua ja naurua kaikilla aisteilla varjossa ja valossa.  Keho on mielen muisti, joten matka minuuteen ei ole ollut kivuton. Ainoa tie ulos on mennä läpi kaikista tunteista, hyväksyä ne. Näin jälkeenpäin katsottuna, elämän antama lahja on ollut parasta mitä minulle on käynyt. Pääsin syväsukeltamaan itseeni, ytimeeni. 

Hiljaisuudessa kuuli paljon. Kaikki tieto tuli itsestäni. Tein todellakin jotain toisin mitä olin ennen tehnyt. Aikaisempi toimintamallini oli hakea apua toisaalta ja uskoa, että joku muu löytäisi vastaukset haateisiini. Nyt olin oikealla polulla. Kaikki oli minussa. Luontaiset työkalut kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tuekseni löysin tämän oikean polun varrelta. Palasin lapsuuteeni ja jatkoin niitä asioita, joita tein jo lapsena. 

Eteeriset öljyt ovat minulle sydämen asia monella tasolla. Samoin turve, se on antanut suurta turvaa ja rauhaa. Oma kokemukseni näiden työkalujen kanssa on ollut todella tuloksellista. Tahdon mahdollistaa tämän saman ehkä jopa sinulle, sinä päätät. Mitä olet valmis tekemään oman henkisen ja fyysisen hyvinvointisi eteen? Mitään ei ainakaan menetä, jos kokeilee. Hypätään yhdessä katsomaan, onko minulla tarjota sinulle jotain, jolla saat paremman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin itsellesi ja pääset kohti omaa oikeaa polkua. 

"Luonnossa oleminen eri tavoin; kalastus ja veneily, kasvimaa ja puutarhahoito pitävät minut yhteydessä itseeni. Tanssi, laulu, lukeminen, monenlaiset kädentaidot ja ihan vain oleminen kuuluvat myös arkeeni." 
"Suurimpia harrastuksiani on innostuminen! Haaveilu ja unelmointi on ihan parasta. Mikäli näistä saisi rahaa, sitä olisi paljon! Ymmärrykseni tässä maailmankaikkeudessa syvenee ja laajenee pienin askelin. " 
Valmentavassa hyvinvointi konsultaatiossa hyödynnän aromaterapiaan kuuluvia työkaluja, Lehtosuon hoitoturvetta ja naurujooga. Monet eri hoitomenetelmät aromaterapiasta ja turvehoidoista yhdessä ja erikseen. Yksilöhoidot, ryhmähoidot ja saunat. Mielenkiintoni pyörii loogisesti naiseudessa, mutta erittäin kiinnostunut olen yleisesti ihmisestä, ihmisyydestä ja tästä ainutlaatuisen ihmeellisestä elämästä. Rakkaudesta naisiin, tunteisiin, naistenvaivoihin, hormonitoimintaan ja hormonien sinfoniaorkesteriin. Toimin myös LehtoPeat Oy:n myynnin ja markkinoinnin edustaja sekä turvehoito kouluttaja Pohjois-Suomen alueella. 

Ravinnolla on suuri merkitys hyvinvoinnissa ja sen vuoksi teen tiivistä yhteistyötä FLT ravintovalmentaja Päivi Hytinkosken kanssa. Kehon puhdistus niin sanottu stressipesu aromaterapialla ja turvehoidolla ovat naistenvaivoihin ihan ykkösjutut! Nainen, mikäli olet yli 40-vuotias, hormonit ovat keskeinen osa elämääsi. 

Hormonit säätelevät kehon toimintoista energiatasoamme, lihasvoimaamme, luuston lujuutta ja rasvan varastoitumista kehoomme. Ne muodostavat monimutkaisen järjestelmän, jonka toiminnasta taidetaan tuntea vasta pieni osa. Hormonit toimivat sinfoniaorkesterin tavoin ja jokaisella "soittajalla" on merkityksensä harmoniseen kokonaisuuteen. Eli mikäli yksi "soittaja ”orkesterista lakkaa soittamasta, niin koko "orkesteri" kärsii siitä ja sävelet muuttuvat. 

Tämän vertauskuvan pitäisi jo kertoa meille, että hormonitoiminnan häiriinnyttyä, kannattaa oikeasti paneutua syvemmin asiaan. Missioni on olla vierelläsi naisena ja tukea sinua kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Haluan herätellä ihmisiä oivaltamaan syyt terveysongelmien tai henkisen pahoinvoinnin pohjalta ja oivaltamaan, että hyvinvoinnin vastuu on omissa käsissä ja itse voi päättää mihin suuntaa sitä vie. 

Minäkin "muutin maailmani", sinäkin pysytyt siihen. Kaikki on jo sinussa, terveys, onni ja rakkaus. Sinä päätät miten käytät niitä. Jokapäiväisillä valinnoilla on suuri merkitys. Niin monta on maailmaa kuin ihmistä, sinä olet oman maailmasi asiantuntija, minä autan sinua kuulemaan ja näkemään paremmin. 

Näkemykseni on, ettei oikotietä eikä yhtä ainoata taikatemppua ole, joten jokainen kohtaaminen on yksilöllinen, rakennetaan yhdessä siltoja maailmojen välille. Sinä pystyt siihen!

Intoa, ymmärrystä ja kokemuksia elämänvarrelta on kertynyt monista koulutuksista ja eri asioista kiinnostumalla. 

Turvehoitaja 2017,  yksilö-ja ryhmähoidot ja turvesaunat. 
Valmentava aromaterapeutti 2018-. Diplomi opinnot meneillään, yksilö-ja ryhmähoidot, tuote-esittelyt ja konsultointi. 
Hathajoogaohjaaja 2016-2017
Naurujoogaohjaaja  2018
TT 4 Hormonien hurmaa, Paula Heinonen 2018
NLP-perusteet 2016 

Reilu 10 vuotta työskentelin ravintola-alalla kokki, ravitsemistyöntekijä ja ravintolakondiittori koulutuksella. Edustustarjoilut ja juhlapalvelut, leipominen ja sosiaalinen kanssakäyminen monissa eri henkilöstöravintoloissa on rikastuttanut ihmistuntemusta monella eri tapaa. Ruoan laittaminen, syöminen ja ravinnon merkitys on näytellyt suurta osaa elämässäni. Rakastan hyvää ruokaa ja teemailtoja. Soluni ovat sitä mitä syön! 

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja , AMK Yhteisöpedagogi koulutusten myötä työelämässä sosiaalisen vahvistamisen ja seikkailukasvatuksen menetelmien parissa olen työskennellyt vuodesta 2004 saakka. Yksilö- ja ryhmäohjaukset vauvasta vaariin monissa eri työympyröissä. Yhteisöllisyys on aina ollut iso osa minua. Ohjaajana pidän tärkeänä aitoa ja rauhallista kohtaamista, turvallista ja helposti lähestyttävää ilmapiiriä sekä hyväksyntää. Rakastan innostaa ihmisiä, "tuoda heitä turvaan" ja peilata heille vahvuuksiaan – ”puhaltaa siipiin ilmaa, jotta pääsee korkealle lentoon.” 

Tapahtumanjärjestämisen syvimpiin saloin pääsin sukeltamaan vuosien 2004- 2008 rockfestivaali Qstockin tuotannossa. Työnkuvani tässä yhteisössä oli moninainen ja värikäs. Henkilökohtaista kasvua noina vuosina tapahtui huimasti. Muutamassa vuodessa festivaalista kasvoi n. 20 000 kävijää vuosittain keräävä tapahtuma. 

Köysitoiminnanohjaajankurssi
Melonnanohjaajankurssi
Liikuntaa lapsille koulutus 
Aistitoimintojen säätelyhäiriö lapsella – Sensorisen integraation kurssi Musiikkiterapia erityislapsi- ja nuorisotyössä kurssi
Tarinateatteri kurssi 

Plus lukuisat muut kurssit. 

Luontokaan ei luppaa kysele