Henna-Riikka

Älä mieti miksi tulet, koska olet jo sitä. 
 Tee asioita sydämestäsi. 
 Olet ainutlaatuinen.
Suorittamisesta olemisen tilaan

Olen luova johtaja unelmaelämässäni, jossa kuljen vahvassa kosketuksessa luontoon. Pohjat elämän polulleni muodostin Haukiputaan Kellon Kiviniemen kalastajakylän luonnosta, metsistä ja merenrannasta. Taiteilijanimeni on HenDo. Tässä hetkessä nautiskelen elämästäni Oulun kaupungissa.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin päivittäminen omassa elämässäni tärkeimmäksi asiaksi nousi vuonna 2016. Sain elämältä lahjaksi täyden pysähtymisen. Pysäytys antoi mahdollisuuden päivittää kehomieltäni ajantasalle. "Irtisanouduin" oravanpyörästä, jossa juostessani olin sanan mukaisesti hukannut itseni. Aloin keskittymään itseeni eli elämäni tärkeimpään asiaan. 

Keho on mielen muisti. Hyvinvointia, arvostusta ja hyväksyntää olin haalinut ulkopuolelta itseni useita kertoja. Ainoa tie ulos tunteista oli mennä niistä läpi, kohdata itsensä rehellisesti. Käännyin sisäänpäin tutkimaan uskomuksiani ja tunnemaailmaani. Täysi pysäytys ja itsetuntemuksen päivittäminen vei minut elämäni parhaimmalle matkalle. 

Oman suunnan päivittäminen on parasta ylintä hyvinvointia mitä itselleen voi sallia. Tästä ajatuksesta saattaa nousta iso muuri esteitä, uskomuksia, mielen tuottamaa harhaa. Uskomuksien vyyhti on juuri se punainen lanka johon suosittelen jokaisen tutustumaan. Korjaamme autoja, huollamme tietokoneita ja harrastevälineitä, niin aivan samalla tavalla oman mielenmaiseman huoltaminen on sallittua ja suotavaa. 
Pysähdy, pistä silmät kiinni ja kysy itseltäsi, miksi et anna mahdollisuutta pieneen pysähtymiseen. Mikä siinä eniten pelottaa tai mitä tunteita ajatus yleensäkki nostaa.    

Luonto ja luonnon voimat ovat olleet minulle lapsuudesta saakka  parantavan voiman lähde. 
Super ihanat luonnon tarjoamat itsehoidon työkalut stimuloivat kehomieltä itse parantamaan itseään. 
Kosketus luontoon ja luonnon parantavan voiman lähde ovat sydämen asia. Tässä syy miksi rakkaudella koulutan, jaan tietoa ja ohjeistan hyödyntämään luonnonvoimia arjessasi. 

Rakkaudella Henna-Riikka, Sillanrakentaja. 

"Luonnossa oleminen eri tavoin; kalastus ja veneily, kasvimaa ja puutarhahoito pitävät minut yhteydessä itseeni. Tanssi, laulu, lukeminen, monenlaiset kädentaidot ja ihan vain oleminen kuuluvat myös arkeeni." 
"Suurimpia harrastuksiani on innostuminen! Elän unelmaani. Haaveilu ja unelmointi on ihan parasta." 


Autenttisia kohtaamisia ja kokemuksia 
 
Tässä hetkessä nopeasti muuttuva maailma avaa tietoisuuttamme ja rikkoo uskomuksiamme huikeaa vauhtia. Tekemiseni ja mielenkiintoni ovat vahvasti yhteydestä luontoon, luovuuteen, kehotietoisuuteen, jakamiseen iloon ja tunteisiin -kehomieli tutkimiseen ja opiskeluun kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa.
Tarjoan sinulle tai yrityksellesi luonnolliset hyvinvoinnin työkalut ja menetelmät terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Luodaan yhdessä sinulle edelläkävijyyttä monessa eri tasossa.  

Järjestän kursseja, koulutuksia ja työpajoja yksilö- ja ryhmä tasolla. Tapahtumissa ja organisaatioissa pidän hyvinvoinnin luentoja, joihin saan helposti yhdistettyä paikallisia hemmotteluhoitoja, lempeää kehon liikettä ja naurua.   
Toimin Pohjois-Suomessa LehtoPeat OY:n myynin ja markkinoinin edustajana sekä turvehoito kouluttajana.  

"Tärkeintä elämässä on olla onnellinen ja minulle onnen perustana on vapaus"
Rakkauteen kuuluu kaikki -Henna-Riikka  


Tunnetaitoja ja elämää oppii elämällä, kaikilla aisteilla.

Intoa, ymmärrystä, kokemuksia ja monia mahdollisuuksia elämänvarrelta minulle on kertynyt lukuisista koulutuksista ja yhteisöistä.
 
Suomen energiahoitajat 2020, Fyysinen kehon hoito -kurssi 
ThetaHealing® -kurssi 2019, Suvi Bowellan. Tekniikoiden avulla voi muuttaa hetkessä epäsuotuisia toimintamalleja, tunteita ja uskomuksia. 
Tiibetiläinen äänimaljahoito koulutus 2019, Annemari Ruohonen. Ääni ulottuu sinne minne ihmisen sormet eivät yllä. Äänimaljahoito saa kehon kaikki solut värähtelemään. 
Vihatyön ohjaamisen perusteet  2019, ammatillinen täydennyskoulutus 70h, Jari Koponen. Tunteet tekevät meistä ihmisiä. Jos ihminen on tunnetasolla tasapainossa, koko ihminen on tasapainossa. Vihan tehtävänä on vapauttaa tilaa rakkauden kokemiselle. 
Turvehoitaja 2017, koulutan turvehoitajia Lehtopeat oy:ssä. Yksilö- ja ryhmähoidot. 
Valmentava aromaterapeutti 2018-. Valmentava aromaterapeuttu. Diplomi opinnot meneillään, yksilö-ja ryhmähoidot ja konsultointi. 
Naurujoogaohjaaja 2018, Naurun vapauttava voima, yksilö- ja ryhmäohjaukset. 
TT 4 Hormonien hurmaa 2018, Paula Heinonen koulutus. Ihanat hormonit ovat kehon viestimiä, joten jos niiden toiminta on sekaisin, vaikuttaa se todella moniin elintoimintoihin. Hormonit ovat ihania ystäviämme, jotka pyrkivät luomaan kehoon tasapainoisen ja toimivan tilan, joka ylläpitää ja edistää terveyttämme.
Hathajoogaohjaaja 2016-2017, Lempeään luovaan kehon liikkeeseen, yksilö- ja ryhmäohjaukset. 
NLP-perusteet 2016, NLP on muutoksen työkalu ja tulee sanoista Neuro-Linguistic Programming, eli neuro-lingvistinen ohjelmointi. 

Reilu 10 vuotta työskentelin ravintola-alalla kokki, ravitsemistyöntekijä ja ravintolakondiittori koulutuksella. Edustustarjoilut ja juhlapalvelut, leipominen ja sosiaalinen kanssakäyminen useissa eri henkilöstöravintoloissa on rikastuttanut ihmistuntemusta ihanasti. Ruoan laittaminen, syöminen ja ravinnon merkitys on näytellyt suurta osaa elämässäni. Rakastan luoda ravintorikkaista puhtaista raaka-aineista ruoan sinfoniaa. Soluni ovat sitä mitä syön! Koska ravinnolla on suuri vaikutus hyvinvointiimme, teen yhteistyö FLT Ravintovalmentaja Päivi Hytinkosken. 

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja -05, AMK Yhteisöpedagogi -12, koulutusten myötä työelämässä sosiaalisen vahvistamisen ja seikkailukasvatuksen menetelmien parissa olen työskennellyt vuodesta 2004 saakka. Yksilö- ja ryhmäohjaukset vauvasta vaariin monissa eri työympyröissä. Yhteisöllisyys on aina ollut iso osa minua. 
Kouluttajana ja valmentajana pidän tärkeänä aitoa ja rauhallista kohtaamista. Rakastan innostaa ihmisiä ja peilata jokaisen ainutlaatuisia vahvuuksiaan. Ammatillisuuteeni kuuluu henkinen ja fyysinen turvallisuus, joten eettisenä perustana on salassapito- ja vaitiolovelvollisuus. 
 
Tapahtumanjärjestämisen organisoinnnin ja luovuuden syvimpiin saloin pääsin sukeltamaan vuosien 2004- 2008 rockfestivaali Qstockin tuotannossa. Tämän todella rikkaan elämänvaiheeni aikana pääsin suunnittelemaan, kehittämään ja kokeilemaan omaa luovuuttani ja tätä kautta kasvamaan ihmisenä kohti omaa sydämen ääntä. Muutamassa vuodessa festivaali kasvoi kävijämäärältään noin 20 000 myytyyn lippuun. 

Köysitoiminnanohjaajankurssi 2009-2010
Melonnanohjaajankurssi 2010
Liikuntaa lapsille koulutus 2006
Aistitoimintojen säätelyhäiriö lapsella – Sensorisen integraation kurssi 2005
Musiikkiterapia erityislapsi- ja nuorisotyössä kurssi 2004
Hygieniapassi 2004
Tarinateatteri kurssi 2002
Lastenhoitokurssi 2002
"Hyvinvoinnin vastuu on aina omissa käsissämme ja itse voimme päättää mihin suuntaa sitä viemme. Helpompi on hoitaa terveyttä kuin sairautta".
 


Luontokaan ei luppaa kysele
Unelmointi hoitaa mieltä, antaa tilaa leikille, toiveille ja erilaisille tunteille