Äänihoidot eli parantavan äänen voima 

Laulaen ja äännellen olen kehomieltäni läpi elämäni hoitanut saavuttamalla hyvän mielen. Pienen tytön haaveena oli tulla oopperalaulajaksi. Elämä kuljetti ja ensimmäinen ammattini oli laulava kokki :) Äänenkäyttö monin eri tavoin on ollut suuri osa minua aina. Ravintola-alalla työskentelin laulaen radiosta tulevien sävelten tahdissa. Osasin ulkoa kaikki hittibiisit. Lasten ja nuorten kanssa työskennellessä sain kuulla, että laulan paljon, jopa puhun laulaen, kyllä. Usein lapset saattoivat "jähmettyä" paikoilleen kuulemaan soinnuissa sulattavia ohjeita. Nuoria tämä tapa enimmäkseen ärsytti. Vanhuksien kanssa työskennellessä laulaminen ja musisointi on ollut ehdottoman tärkeää ja yhdistävää monella tasolla.
 
Ääniterapia on maailman vanhinta terapiaa ja sitä on käytetty holistisiin tarkoituksiin jo tuhansia vuosia vanhoissa kulttuureissa. Ihmisäänen lisäksi hoitoa on annettu mm. shamaanien ja parantajien käyttämillä spoittimilla, erityisesti rummuilla. Äänet vaikuttavat kehomieleemme, koska olemme ääntä, sillä me ja maailmankaikkeus voidaan ilmaista värähtelynä eli äänenä. Puheäänemme on iso osa ihmisyyttämme ja identiteettiämme. Puheäänestämme jo kuulemme olemmeko väsyneitä, iloisia, masentneita vai hermostuneita. Omalla äänellä vaikutamme ympäristöömme ja oma ääni voi olla työkalu. Ihminen ei kuule pelkästään korvillaan, vaan koko keho vastaanottaa äänen tuomia aaltoja. 

Keskimääräisen aikuisen ihmisen kehossa on noin 40 litraa vettä. Vesi onkin kehon useimpien osien yleisin aine. Kudoksista 70-80% on vettä, veriplasmasta yli 90%, luista melkein 25% ja rasvasta 10-15%.
Ääni etenee vedessä noin 1400m/s ja ilmassa noin 350m/s. 
Äänimaljahoidoilla ja muilla meditatiivisilla soittimilla voimme vaikuttaa syvälle atomitasolle saakka ja palauttaa kehon kaikkien osien luonnollisen värähtelyn fyysiseen, emotionaaliseen, mentaaliseen ja henkiseen kehoomme. Hoidon voi toteuttaa yhdelle hoitopöydällä tai ryhmälle sointukylpynä lattialla maaten tai tuolilla istuen. Hoidon aikana henkilöt ovat täysin valvetilassa, kevyessä meditaatiotilassa, syvissä ajatuksissa, ehkä lähes nukahtamaisillaan tai jopa unessa. Aivoaallot laskevat ja nousevat hoidon aikana beta-tason ja alfa-tason völillä. Jonkun tutkimuksen mukaan on todettu, että 45 min hoito vastaa jopa kolmen tunnin unta.

Ylä-äänet eli harmoniset äänet vievät sinut fantasioiden maailmaan. Tämä tapahtuu neurokemiallisten reaktioiden kautta eli aivosähkökäyrä eli EEG synkronoituu harmonisiin ääniin.

Äänimaljat voidaan yhdistää muuhun aktiviteettiin jolloin sointi on lyhyempi. Sointukylpy soveltuu mainiosti virkirtys ja tyhy-päiviin, illaniettoihin, tapahtumiin ja messuille. Ennaltaehkäisevä, rentouttava ja terveyttä ylläpitävä syvärentoutus vie sinut todellisuuden ja fantasian rajamaille.

Vaikutuksia hoidosta

*Hengityksen syveneminen
*Rentoutuminen
*Stressihormonitason lasku
*Helpottaa kiputiloja 
*Verenpaineen lasku  
*Unen laatu paranee
*Tukee elämänmuuteksissa
*Vireys ja energia lisääntyvät
*Levollisuus, tasapainoisuus, itsehallinta ja itsetuntemus paranevat ja erilaiset jännitystilat kehossa helpottuvat 
*Keskittymiskyky lisääntyy & luovuus ja oppiminen

Äänimaljat & Meditatiiviset soittimet

Äänimalja on soiva esine. Äänimaljat ovat kuperanmuotoisia instrumentteja, joita oikeaoppiseen valmistamiseen käytetään seitsemän tai kahdentoista eri metallin seosta. Äänimaljoja soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla reunoja pitkin tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat. Terapia- ja hoitokäyttöön tarkoitetut maljat taotaan käsityönä ja jokainen malja soi yksilöllisesti. Äänimaljojen juuret ulottuvat Tiibetiin. Suomeen äänimaljoja tuodaan Tiibetistä, Nepalista ja Intiasta KLIKKAA TÄSTÄ

Metodi ei edusta uskonnollista ajatusta

Tämä ihana metodi tulee Idästä, Pohjois- intiasta ja Nepalista tuleva syvärentoutus muoto ei edusta mitään filosofiaa tai uskonnollista ajatusta. Metodi on kehitetty ja suunnattu länsimaisille ihmisille syvärentoutukseen ja terveyden tukeen ja ylläpitoon.

Vaikutus usealla tasolla 

Äänimaljojen värähtelevät luonnolliset ylä-äänet resonoivat jokaisessa solussasi luita myöten, joten saatat aistia ja fyysisesti tuntea sen kehossasi. Kehomieli aistii ääniä auditiivisesti eli kuuloaistin, stimuloi vagushermoa joka on kehon palautusjärjestelmän pääkytkin, fyysistä kehoa nesteiden kautta ja aivoaalto taajuuksien kautta.  

Ylä-äänten väreilyt ulottuvat sinne minne sormet eivät yllä eli syvälle atomitasolle saakka palauttaen kehon kaikkien osen luonnollista väreilyä hoitaen kehomielen epätasapainoa, jumissa olevaa energiaa ja tukoksia, äänihoito tasapainottaa meitä luonnolliseen virtaukseen. 


Musiikkia kuunnellen saat nopeasti muutettua energiatasojasi. Aivojen musiikin aktivoivasta voimasta kertoo Professori Seppo Soinila videolla musiikin hyödyntämisestä aivosairauksien hoidossa. Hän on tutkinut musiikkia aivosairauksien hoidossa vuosia ja johtaa Turun yliopiston ja Tyks:n tutkimushanketta "Efficacy of music in neurological rehabilitation”, jossa tarkastellaan musiikin kuuntelulla aikaansaatavia aivojen rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia ja niiden yhteyttä neurologisen kuntoutumisen tehostumiseen 
Aivojen sähköimpulssien tulkintaa
Sähköiset hermoimpulssit kulkevat aivojen hermosoluissa muodostaen muun muassa eritaajuisia aaltoliikkeitä EEG-tutkimuksessa. 

Delta-aaltojen värähtelytaajuus on 1–3 hertsiä, ja delta-aalloilla on suuri aallonpituus. Delta-aallot liittyvät syvän unen jaksoon, jolloin ei nähdä unia sekä parasympaattisen hermoston toimintaan, kuten sydämen sykkeen säätelemiseen ja ruoansulatukseen. Immuunijärjestelmän toimintaa ja oppimista edistävät delta-aallot ovat hyvin yleisiä vauvoilla ja pienillä lapsilla. Mitä enemmän ihminen vanhenee, sitä vähemmän hänen aivonsa tuottavat delta-aaltoja.

Theta-aaltojen taajuus vaihtelee 3,5 ja 8 hertzin välillä. Ne liittyvät unen lisäksi mielikuvitukseen, harkintaan, uneen ja intensiivisiin tunteisiin.  

Alfa-aaltojen taajuus on 8–13 hertsiä ja ne aktivoituvat rentoutumisen hetkinä ennen nukahtamista. Alfa-aallot ovat vallalla myös, kun ihminen katselee televisiota. Alfa-aaltolöydöksen puute voi ennakoida ahdistusta, stressiä ja unettomuutta. 

Beta-aaltojen taajuus on 12–33 hertsiä, ja niiden korkea taso johtuu hermosolujen intensiivisestä toiminnasta. Beta-aallot osoittavat, että ihminen on keskittynyt intensiivisesti johonkin toimintaan tai että hän on pirteä ja valmis reagoimaan. 

Gamma-aalloilla on korkea 25–100 hertsin taajuus, ja niitä on vaikea havaita aivosähkökäyrällä. Gamma-aallot liittyvät suurta keskittymistä vaativiin tehtäviin, onnen tunteeseen ja REM-uneen. 
Sinulle unen tueksi
YouTubesta unen tueksi. Kuuntele 10-15 minuuttia ennen nukkumaan menoa KLIKKAA TÄSTÄ 


Kokeile toimiiko sinulle stressin laskuun illuusioääniä 

Rakkauden ääniaalloilla
Terveyteni perusta on olla harmoniassa itseni kanssa ja oman ympäristöni kanssa. 
Henna-Riikka Muikkula
Kysy lisää - ota yhteyttä
henna-riikka(at)outlook.com
p. 040 7066537 
Y- Tunnus: 2913269-9 

Sivusto by Henna-Riikka
(c)2020, All Rights Reserved

Sivustolla esitettyjä asioita ei ole tarkoitettu käytettäväksi diagnoosina, reseptinä tai parannuskeinona lääketieteellisiin, psykologisiin tai emotionaalisiin ongelmiin. Jokainen on vastuussa omasta yksilöllisestä kehomielestä. Vakavissa sairauksissa ja masennuksessa suosittelen kääntymistä lääkärin tai virallisen terapian piiriin.